Aquest blog és una mostra de les meves reflexions. Un bagul on inclouré tot allò que em faci dubtar, reflexionar, aprendre... Tot allò relacionat amb el meu aprenentatge i el meu creixement personal :D
RSS

3 de juny 2010

Última co-tutoria amb les mestres (28 de maig)

Cada dia estem més a prop del 4 de juny. Avui és divendres i divendres vinent serà el gran dia. Hem deixat a un costat les preparacions de la jornada de cloenda per asseure’ns i parlar amb les metres que ens han acollit en la seva escola durant el segon semestre. És per això que ens hem dirigit al Palau de les Heures i ens hem distribuït en petits grups, per expressar allò que ens ha impactat, dir què ens ha agradat i plantejar propostes de millora.

La Fanny, la Marta, la Laia, la Laura i jo hem anat amb la Remei (representant de Rosa dels Vents) per conversar sobre tots els aspectes esmentats anteriorment. Primer de tot: què és el que més ens ha agradat? Doncs han estat moltes coses: tenir l’oportunitat de poder entrar en una aula d’infantil i participar-hi activament, poder estar amb els nens i compartir molts moments amb ells, adonar-nos de si realment volem estudiar aquesta carrera, poder comprendre i ser compreses pels alumnes així com rebre i donar afecte, estar en un ambient familiar... En segon lloc trobem la pregunta referent a què és el que ens ha impactat. Al ser el primer cop que visc aquesta experiència, puc dir que hi ha molts aspectes sorprenents, com ara: la progressió que han experimentat els alumnes al llarg d’aquest temps (tant els de necessitats especials com els altres) i la favorable inclusió dels nens nouvinguts a la classe. I ja parlant sobre les propostes de millora hem arribat a la conclusió que s’haurien d’intercanviar els dies d’experiència per tal que puguem passar per tots els espais i conèixer quines activitats realitzen els infants, disposar de més temps per reflexionar amb les mestres després de cada classe i allargar una miqueta més aquest projecte per poder aprendre més i anar formant-nos com a futures mestres.



Totes aquestes sorpreses, vivències i propostes les hem recollit en unes cartolines en forma de pètals per confeccionar la nostra flor d’Intervenció a l’aula. Després de realitzar aquesta petita manualitat ens hem ajuntat tots els petits grups i hem presentat les “flors del Projecte Universitat-escola” a la resta de companys i companyes.

.

Crec que el més bonic ha estat poder compartir les nostres experiències amb companys que han estat en altres centres educatius i amb nens de diferents edats (d’entre 3 i 6 anys). A més, és una bona forma d’aprendre dels altres mitjançant la comprensió i l’empatia. Encara que no hagi pogut passar per moltes escoles (una tasca impossible) he tingut l’oportunitat de saber (encara que per sobre) com es treballa a les altres escoles i si tant els altres companys i companyes com jo compartim la mateixa idea sobre el que han suposat els dies d’experiència per nosaltres.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada