Aquest blog és una mostra de les meves reflexions. Un bagul on inclouré tot allò que em faci dubtar, reflexionar, aprendre... Tot allò relacionat amb el meu aprenentatge i el meu creixement personal :D
RSS

22 d’oct. 2010

21/10/10 Conte muntat, conte acabat

Avui ens ha tornat a tocar amb la Carolina. Per tant, hem hagut d’acabar el nostre conte i entregar-li. Aquesta última fase de creació ha estat la més complicada per mi, ja que el Page Maker és un dels programes que més em costa utilitzar. Crec que és bastant complicat entendre el seu funcionament i a sobre, amb les poques classes que hem dedicat a aquest programa, doncs no ens podem considerar “experts” en aquest àmbit. Però finalment, ho hem aconseguit, hem acabat el conte d’ Els Tres Porquets!! Aquí el podeu veure:
.

Per altra banda, hem hagut de llegir un article referent a les TIC i a l’aprenentatge dels docents mitjançant les tecnologies de la informació i la comunicació, titulat: "El professorat com a aprenent amb les TIC". Com tots sabem, (i com vaig dir a l’entrada anterior) cada dia fem un pas endavant en el desenvolupament de l’ésser humà i les TIC cada cop són més presents a la nostra vida. Sempre s’ha dit que és important que els infants aprenguin a utilitzar totes aquestes eines tecnològiques el més aviat possible, però darrere d’això hi ha un mestre, que és el que guia a l’alumne i posa a la seva disposició tots els seus coneixement per permetre’l esdevenir una persona autònoma i independent. És per aquest motiu que la veritable importància resideix en com s’ensenya als futurs mestres a utilitzar aquestes noves tecnologies, a entendre-les i a fer que aquestes siguin veritablement útils a l’hora de formar als més petits.

Com diu la lectura, les tecnologies tenen coses bones i dolentes (com tot el que existeix a aquest món). Per tant, hem de saber aprofitar al màxim les bones i ser conscients que les dolentes no desapareixen, sinó que hi són allà. Algunes d’aquestes parts bones de les tecnologies són:

-ajuden als mestres a transformar l’educació i adquirir noves competències i habilitats i innovadores metodologies de treball

-ajuden a que els infants s’incorporin a la societat de la informació

-permeten als més petits a esdevenir persones autònomes, però alhora a saber treballar en grup, buscar informació, obrir-se al món...

-intervenen en el desenvolupament físic (per exemple, el motriu) de l’alumne i el creixement personal (intel·lectual, relacional)

Tots aquest beneficis i d’altres es poden obtenir si els mestres i els futurs mestres aprenen a fer servir aquestes noves tecnologies i entenen quin és el paper que acompleixen a l’aula i és per això que nosaltres, els estudiants, ens estem formant en àmbits com l’alfabetització digital.
.
Aquí us deixo un vídeo molt interessant en el que els infants ens fan pensar en la resposta a una pregunta molt interessant: els mestres estan preparats per saber treballar amb les TIC a l'aula?

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada