Aquest blog és una mostra de les meves reflexions. Un bagul on inclouré tot allò que em faci dubtar, reflexionar, aprendre... Tot allò relacionat amb el meu aprenentatge i el meu creixement personal :D
RSS

21 d’oct. 2010

19/10/10 Les TIC i l’escola

Avui hem començat amb un altre professor, en Miquel. Ha dedicat la sessió a parlar sobre les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació), concretament sobre les possibilitats que ofereixen els ordinadors als infants.

Molts nens i nenes d’avui dia neixen amb un ordinador sota el braç. Al mateix temps que creixen, desenvolupen les seves habilitats informàtiques. És per aquest motiu que és tan important la presència de les noves tecnologies a l’aula i l’ensenyança del seu ús (un bon ús), ja que aquestes intervenen en els processos d’ensenyament i aprenentatge. Les tecnologies permeten als infants acostar-se a la societat i desenvolupar-se com a membres d’aquesta, en la qual un dels requisits bàsics és saber emprar aquestes tecnologies.

Crec que els i les mestres, com a guies del procés de desenvolupament personal que porten a terme els infants, han de saber ensenyar als seus alumnes a endinsar-se dins el món digital i tecnològic. Aquesta és una tasca que fa anys que es porta a terme, però cada cop és més important que les tecnologies representin una altra part de l’educació: la part més moderna, innovadora i integradora.
encara que pensi que les tecnologies són importants, m'agradaria dir que també és important que els infants, en els primers anys de parvulari, aprenguin a veure i descobrir el món amb els seus ulls. Les tecnologies es poden utilitzar més endavant.

En resum: les tecnologies també poden ser educatives, però és millor saber veure el món amb els nostres ulls :D

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada