Aquest blog és una mostra de les meves reflexions. Un bagul on inclouré tot allò que em faci dubtar, reflexionar, aprendre... Tot allò relacionat amb el meu aprenentatge i el meu creixement personal :D
RSS

29 d’oct. 2010

28/10/10 Les TIC a l’Educació Infantil

Avui hem fet una sessió bastant curteta, ja que durant la primera hora hem estat mirant alguns vídeos de l’autobiografia d’algunes companyes.

En la mitja horeta restant hem estat parlant sobre les TIC i el seu ús en l’Educació Infantil. Hem pogut veure perquè altres autors pensen que és important aplicar les tecnologies de la informació i la comunicació a l’educació infantil. A l’igual que ells, penso que les noves tecnologies poden ajudar als infants a desenvolupar, sobretot, les habilitats motrius i cognitives; adonar-se de quines són les seves limitacions i possibilitats; descobrir el seu entorn, aprendre a comunicar-se mitjançant diversos llenguatges i a treballar de manera conjunta. A més a més, també els poden permetre aprendre o reconèixer nous valors, com ara la col·laboració, i posar-los en pràctica.

Com diu el PowerPoint, els infants poden aprendre gràcies a un munt de recursos, però el més important és adequar-los a les necessitats dels infants, entendre què és allò que els pot permetre evolucionar en el seu aprenentatge i proporcionar-ho en el moment adequat als infants. Així és com podem fer un bon ús de les TIC i elles ens poden ajudar a potenciar el desenvolupament dels més menuts.

Per últim, i com ja vaig dir en una entrada anterior, no tan sols els infants poden aprendre amb les TIC, sinó que també els mestres poden aprendre. Per què? Doncs perquè els professors poden descobrir nous recursos per donar suport a les seves explicacions i facilitar la comprensió als seus alumnes. Tots podem aprendre per igual. És per aquest motiu que penso que la incorporació d’aquestes a l’escola pot afavorir a tot l’àmbit educatiu en molts aspectes, però tampoc hem d'oblidar que el món es veu millor amb els ulls propis.

El progrés comença a les aules :)

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Very good kids nost try pc-program to leran and grow ther knowhow

Publica un comentari a l'entrada