Aquest blog és una mostra de les meves reflexions. Un bagul on inclouré tot allò que em faci dubtar, reflexionar, aprendre... Tot allò relacionat amb el meu aprenentatge i el meu creixement personal :D
RSS

16 de nov. 2010

16/11/10 Les TIC en l'assoliment de competències bàsiques

I un altre cop amb la Sandra! Això de canviar de professor cada dos per tres és bastant marejant... Bé, encara que avui no tinc molt a dir, dedicaré una breu entrada per aquest dia.

En la sessió d'avui hem començat parlant del projecte que hem de fer en grup. La veritat és que no sé com, però sempre tenim dubtes de tots els treballs. Encara no tenim molt clar de com hem de fer-lo ni com podrem solucionar alguns dels problemes que tenim, però esperem que al final puguem dur-lo a terme correctament.

Després d'aquest petit parèntesi, hem continuat parlant sobre com afecten les TIC als infants i si aquestes poden beneficiar o perjudicar als més petits quan aquestes s'introdueixen a l'escola. Ens hem centrat en el Projecte Curricular de Centre (PCC) un document que inclou tots aquells punts que s'han de tractar a l'escola per tal que els alumnes es formin a nivell global. Les àrees que es tenen en compte en l'etapa d'Educació Infantil són tres:

1. La desoberta d'un mateix i dels altres

2. La descoberta de l'entorn natural i social

3. Intercomunicació i llenguatge

Les TIC poden fer de suport per assolir coneixements en aquestes tres àrees mitjançant jocs, exercicis i altres activitats que poden afavorir l'assoliment d'aprenentatges. Com he dit en moltes de les entrades anteriors, les noves tecnologies poden actuar com a suport a l'hora de complir els objectius marcats al Projecte Curricular de Centre i a fer que els infants desenvolupin certes competències, però com també he dit a entrades anteriors, no crec que siguin gaire recomanables a infantil. Una horeta o dues a la setmana serien suficients per aconseguir bons resultats. A edats més elevades es podrà donar més importància a l'ús de les TIC a l'aula. Deixem que els nens siguin nens sense cables per mig.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada