Aquest blog és una mostra de les meves reflexions. Un bagul on inclouré tot allò que em faci dubtar, reflexionar, aprendre... Tot allò relacionat amb el meu aprenentatge i el meu creixement personal :D
RSS

20 d’abr. 2010

Les caixes d’art de la Lourdes (15 d'abril)

15 d’abril. Conferència. Aquestes dues paraules diuen molt poc, però si dic “caixes d’art”, la cosa es torna més fàcil d’esbrinar. Avui hem tingut una convidada molt especial: la Lourdes. Ella, una mestra, ens ha volgut presentar les seves caixes d’art, tres capses que amaguen un munt de coses interessants pels nens i que els poden ajudar a potenciar les seves capacitats sensitives, expressives, artístiques, emocionals... Aquestes tres misterioses caixes s’anomenen Tapiesa, Miróia i Picàssia. Els seus noms deriven del nom dels artistes Antoni Tàpies, Joan Miró i Pablo Picasso. Tots tres han estat els escollits per ser treballats a Educació Infantil per la seva obra tan senzilla i alhora expressiva, tota una icona per als nens, que s’hi poden sentir molt identificats.

Aquesta mestra ha reconvertit l’art d’aquests tres personatges, apropant-lo als infants d’una manera que els permeti aprendre no tan sols plàstica, sinó que també adquireixen coneixements diversos. Ha dedicat cada artista per treballar diferents coses:


Tàpies: treball de les textures i els materials

Miró: els colors, les línies, les formes...

Picasso: els sentiments i les emocions


Crec que la producció d’aquesta mestra és molt interessant pel fet que, com ja he dita abans, l’art ajuda a desenvolupar moltes capacitats personals a més de les creatives: cognitives, afectives, procedimentals, psicomotores, sensorials... És una altra forma de transmetre tots aquells valors i coneixements que l’escola vol que els alumnes interioritzin: és un altre transmissor d’informació que es pot donar de moltes maneres: de forma visual, auditiva... A més, fomenta la integració dels infants a una realitat i a un entorn i els fa pensar, reflexionar, investigar, crear i exposar els seus punts de vista. Maneres alternatives d’ensenyar continguts.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada