Aquest blog és una mostra de les meves reflexions. Un bagul on inclouré tot allò que em faci dubtar, reflexionar, aprendre... Tot allò relacionat amb el meu aprenentatge i el meu creixement personal :D
RSS

13 d’abr. 2010

Piquem paraules (8 d'abril)

Avui hem fet una sessió en la qual tots els nens han participat activament. L'activitat d'avui ha estat "picar paraules" o el que és el mateix, aprendre a comptar síl·labes.
.
Després de fer una primera part on ens hem dit Bon dia, fet recompte d'alumnes, mirat el temps i dit a quin dia estem, hem començat amb l'activitat. La Pili ens ha fet una demostració picant diverses paraules i el seu nom i a continuació ha donat la paraula als alumnes, que han sortit un per un a picar el seu nom.
.
Ja havent fet aquesta tasca introductòria ens hem endinsat en una altra activitat: omplir una fitxa en la qual hi havia un dibuix d'un galliner i apareixien els animals que hi podem trobar: el gall i la gallina. Cal dir que la classe d'avui ha estat molt curta i no ens ha permès treballar molts aspectes rellevants; l'activitat de picar paraules a estat la més enriquidora.
.
Com a conclusió he de dir que crec que el dia d'avui ha estat una mica caòtic pel fet de no poder treballar de forma profunda la separació de síl·labes. Penso que, encara que aquesta activitat hagi ajudat als nens a fer-se una idea inicial d'un tema i a esdevenir partícips en aquest procés d'aprenentatge, es podria haver omplert aquest curt espai de temps a una altra activitat d'una duració més curta i deixar la de "picar paraules" per un dia on no hi hagi tanta pressa per acabar la sessió. Avui han succeït diversos esdeveniments que ens han obligat a reduir el temps de la classe, però tot i així no s'han d'improvisar les activitats d'aquesta manera perquè després els nens no saben què han de fer en cada moment, degut al constant canvi d'activitats.
.
Espero que el pròxim dia puguem aprofundir en un tema i fer una reflexió amb els alumnes.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada