Aquest blog és una mostra de les meves reflexions. Un bagul on inclouré tot allò que em faci dubtar, reflexionar, aprendre... Tot allò relacionat amb el meu aprenentatge i el meu creixement personal :D
RSS

17 de maig 2010

Expliquem l’excursió a la muntanya i anem a comprar en anglès! (13 de maig)

Ja queda poc per acabar aquestes fantàstiques experiències a l’escola, però les noies i jo estem aprofitant al màxim aquest dies amb els nostres nens. Hem tornat a l’escola amb molt d’ànim per saber quines activitats realitzarien avui els infants. Cal dir que ens hem sortit una mica del patró habitual. Hem fet, com sempre el Bon dia, però no hem mirat el temps ni el calendari perquè havíem de fer moltes altres coses. Per què ha canviat la rutina de treball? Ha estat a causa que havíem de fer molts exercicis i no ens podria donar temps a fer tot.


Petita explicació de l'excursió a la muntanya:




Ahir els nens van anar d’excursió i com no, avui tocava parlar sobre ella. Cada nen ha sortit un per un a explicar la seva experiència i esdevenir protagonista per uns minuts. Van anar a la Correria, una casa de colònies que els va preparar moltes activitats. Es van divertir, però van aprendre? I tant que hi van aprendre! Estaven desitjosos de tornar a repetir! Per tant, l’activitat que farien avui ha estat molt relacionada amb la sortida del dia anterior: havien de fer un dibuix representatiu de l’excursió per afegir-lo a la carpeta que recull totes les fitxes de treball. Quan ja es disposaven a començar el dibuix ha aparegut la Carmina, la mestra d’anglès, i s’ha emportat a mitja classe, a la meva companya Laura i a mi. Per fer l’activitat que ens tenia preparada havíem de pujar a la ludoteca: avui hem après a comprar en anglès. Els nens ja saben el nom d’alguns aliments en aquest idioma, cosa que no ha dificultat molt l’execució de l’activitat. No obstant això, hem cantat una cançó per refrescar la memòria. Aquí us deixo uns segons de vídeo:







A continuació, ens hem dirigit al mercat (de la ludoteca) i els dofins han comprat de tot: cheese, fish, sausages, eggs... Si la Carmina no arriba a parar l’activitat s’haurien emportat tota la botiga a casa!

Després de tot això ens hem anat a rentar les mans i hem acompanyat als alumnes al pati. Ha estat una jornada curta, però intensa.

Per concloure, he de dir que aquest dia ha ofert als infants moltes possibilitats d’aprendre i de desenvolupar-se com a persones. El fet de tenir els seus moments de protagonisme reforça el seu sentiment de pertinença a la classe i permet veure el desenvolupament de l’expressió oral en públic per poder millorar-la. Tots ells pugen molt la seva autoestima i se senten escoltats i valorats. És molt difícil que en un sol dia es pugui escoltar a tos els infants, però és una experiència enriquidora per ells i molt agradable pels que els escolten. A més, el fet d’anar a comprar en anglès els permet desenvolupar les seves competències comunicatives i de llenguatge (un dels tres àmbits de desenvolupament) en altres idiomes.Crec que és una sort que les alumnes de primer curs del grau en EI puguin entrar en contacte amb una escola havent començat la carrera: ens anem fixant en el treball de mestra i en els seus requeriments i esforços. És com realitzar un treball de camp on nosaltres exercim d’investigadores. Aquesta és una bona forma d’aprendre per després poder educar.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada