Aquest blog és una mostra de les meves reflexions. Un bagul on inclouré tot allò que em faci dubtar, reflexionar, aprendre... Tot allò relacionat amb el meu aprenentatge i el meu creixement personal :D
RSS

31 de maig 2010

Última co-tutoria amb les companyes de classe (25 de maig)

Com ja diu el títol, avui és l'última co-tutoria amb les companyes i com és habitual ens hem comentat quines han estat les nostres experiències i quines reflexions hem extret d’aquestes. Abans de tot hem fet una sessió especial amb les noies del grup 2A. Hem escotat el comentari d’una de les alumnes sobre un text que havien de llegir. Així hem pogut veure que un text es pot analitzar de moltes maneres, no tan sols com ho fem a les nostres classes d’intervenció a l’aula. Elles sobretot se centren en les necessitats de l’infant, la metodologia de la mestra, les relacions educatives, l’avaluació... Algunes de les conclusions a les quals vam arribar van ser que l’educació té com a objectiu principal el benestar del nen, que és molt important el foment de la relació família-escola mitjançant la comunicació, que com a futures mestres hem de fer un anàlisi de l’evolució dels infants per poder determinar en quins aspectes l’infant necessita ajuda i com podem adaptar-nos a elles... Aquesta sessió també ens ha permès saber què podem fer amb aquells infants que tenen un nivell més elevat que la resta dels alumnes de la classe. Una de les coses que pot passar és que s’avorreixin a classe, ja que tenen un ritme de treball més ràpid que els altres infants en algunes matèries. Hem après que una solució pot ser plantejar nous reptes de més complexitat a aquests alumnes, que ajudin a altres companys... de manera que puguin incloure’s a l’aula. Moltes de les respostes obtingudes han estat molt interessants i ens han permès començar a construir la nostra identitat com a futures mestres.


Després de realitzar aquest llarg comentari en referència a la lectura de les noies del grup 2A, ens hem començat a organitzar per la sessió del dia 4, en la qual vénen els més petits, els protagonistes de la nostra carrera: els alumnes de les escoles que han participat en el projecte Universitat-escola. Les activitats a preparar són moltes: titelles, cinema, danses, jocs... tot està pensat pels nostres petits visitants.


Per últim, hem realitzat l’última co-tutoria amb les nostres companyes. En aquest petit espai (hem tingut poquet temps) hem pogut aprendre de forma conjunta, intercanviar experiències i compartir una de les últimes classes d’Intervenció a l’aula. Aquestes co-tutories ens han servit per exterioritzar els nostres punts de vista i enriquir-nos amb els altres, a saber escoltar i opinar, a mirar una mateixa realitat amb diferents ulls, a fer-nos preguntes i trobar respostes... Han estat de gran ajuda per nosaltres i hem pogut reflexionar sobre molts aspectes que ens permetran ser competents a l’hora d’ensenyar.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada