Aquest blog és una mostra de les meves reflexions. Un bagul on inclouré tot allò que em faci dubtar, reflexionar, aprendre... Tot allò relacionat amb el meu aprenentatge i el meu creixement personal :D
RSS

10 d’oct. 2010

30/9/10 Fem un conte!

Tornem a tenir classe amb la Carolina i avui ens ha proposat una activitat molt interessant: il·lustrar un conte infantil (en el meu cas “Els tres porquets”) mitjançant el Photoshop. Aquesta tasca sembla molt complicada i la veritat és que ho és, però alhora també és molt instructiva i creativa. A nosaltres, els alumnes, ens pot ajudar en molts aspectes:

-Aprendre o millorar el nostre domini en l’ús del Photoshop i altres programes informàtics i saber ensenyar en un futur com treballar amb aquests recursos als nostres alumnes (encara que seran molt petits per saber com funciona l’ordinador).

-Elaborar un conte pels nostres infants mitjançant les noves tecnologies. Els nens es podran divertir durant una bona estona i aprendre juntament amb el seus companys.

-L’ordinador pot ser una molt bona eina educativa si aprenem i ensenyem a utilitzar-la de la manera correcta, per tant nosaltres podem fer-lo servir com un recurs més a l’hora d’ajudar als nostres alumnes a desenvolupar les seves habilitats motrius, creatives, cognitives...

Els beneficis no només serien per nosaltres, sinó que també pels nostres futurs alumnes. Els més petits poden aprendre moltes coses amb un conte fet amb l’ordinador.

Per una part, els contes són molt importants per diferents motius:

-Poden ser una gran eina educativa i formativa amb la qual els infants poden aprendre molts valors al mateix temps que s’ho passen bé.

-Els infants poden ser més creatius gràcies a aquestes narracions i desenvolupar la seva imaginació.

-També poden comprendre i aprendre d’altres cultures, èpoques i d’altres formes de vida, costums, normes... i ens ajuden a nosaltres a emprar altres recursos a l’hora de treballar diferents conceptes.

Per altra banda, les noves tecnologies, i en aquest cas, l’ordinador pot ajudar als alumnes a:

-Utilitzar un nou recurs a l’hora d’aprendre continguts.

-Millorar les seves habilitats intel·lectuals, motrius i procedimentals.
.
-Incloure a l’infant en una societat moderna en la qual l’ús de les noves tecnologies és cada cop més important.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada