Aquest blog és una mostra de les meves reflexions. Un bagul on inclouré tot allò que em faci dubtar, reflexionar, aprendre... Tot allò relacionat amb el meu aprenentatge i el meu creixement personal :D
RSS

11 de nov. 2010

11/11/10 Descobrim un nou recurs: Gcompris

Després d'unes setmanes sense veure-la, tornem a tenir classe amb la Carolina. En la sessió d'avui hem descobert una nova eina educativa i interactiva pels nens d'infantil: el GCOMPRIS. Aquest és un programa informàtic que permet als infants d'entre 2 i 10 anys aprendre jugant. Algunes de les activitats que recull aquest recurs estan pensades per permetre als més petits descobrir l'ordinador i aprendre matemàtiques, ciències, geografia... amb ell.
.
Com tots i totes sabem, les tecnologies cada dia són més presents a les nostres aules, per tant és important que els nens aprenguin què són les tecnologies i com poden fer-les servir. És per aquest motiu que abans de centrar-nos en el Gcompris, hem estat parlant de les parts que composen un ordinador i de com hem d'ensenyar als més petits a utilitzar cada part de la manera correcta. Per exemple: no és el mateix fer servir el ratolí que un teclat i no hi ha el mateix grau de dificultat. Al principi per un infant pot ser complicat entendre el funcionament d'un ordinador, però com a mestres podem guiar-los.
.
Crec que per una banda aquests jocs són molt positius perquè els infants poden desenvolupar diverses habilitats: sobretot les sensoriomotores i cognitives, i també els nens poden acostar-se d'una manera més educativa a les TIC. Però per altra banda penso que la introducció de les tecnologies a infantil i donar molta importància a aquestes no pot ser molt beneficiós, ja que alguns nens, per comoditat, poden acostumar-se a emprar només l'ordinador i deixar de banda altres recursos tradicionals com són els llibres, els colors... En els seus primers anys d'escolarització els més menuts haurien d'aprendre a través dels materials convencionals, els de tota la vida, aquells que tots vam fer servir de petits. A més a més, després de mirar (i provar) alguns dels jocs he arribat a la conclusió que aquest programa seria més adient a Primària, a causa que el contingut d'aquest és bastant avançat per ells.
.
Les meves preguntes són les següents: per què tothom insisteix en que és tan important introduir les TIC a infantil si jo per exemple vaig aprendre a utilitzar l'ordinador a mitjans de Primària i no tinc cap problema per comprendre el seu funcionament? Qui diu que si apropem les noves tecnologies a edats més primerenques els nens estaran més desenvolupats o seran més competents? Crec que moltes vegades pretenem que els infants aprenguin a desenvolupar-se com a persones massa aviat i oblidem que les persones anteriors a l'era digital van aprendre a créixer sense totes aquestes eines que ara tenim. Les tecnologies són positives, però no són el més important.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

ok that so right kid most have funn whid pc

Anònim ha dit...

Tanks for tip abut GCompris

Publica un comentari a l'entrada